VGPONN
Groep 3/4

Groep 3/4

Het einde van het schooljaar is in zicht. We zijn voor de meeste vakken bijna door de leerstof heen. Vorige week hebben we de leerstof even een weekje ‘losgelaten’ en hebben we ons gericht op de cito toetsen. Of… zoals de leerlingen het noemen: de kauwgomtoetsen 🙂
We zien in de resultaten dat de leerlingen allemaal goed hun best hebben gedaan, de toetsen zijn naar verwachting gemaakt. In groep 3/4 kunnen de leerlingen heel mooi benoemen dat iedereen anders is en dat we allemaal andere talenten hebben: dingen waar we goed in zijn. Dat is soms lastig, als je iets niet goed kunt, maar wel graag wilt kunnen. Maar het is ook weer mooi, want als iedereen ergens anders goed in is, kunnen we elkaar helpen.

Tussen de toetsen door hebben we veel buiten gespeeld, maar ook hebben we iets nieuws gedaan: Vakken Vullen van Gynzy. Voor groep 3 om de sommen t/m 6 te oefenen en voor groep 4 om de tafels t/m 6 te oefenen. De kinderen vonden het zó leuk dat ze helemaal geen zin hadden om te stoppen voor de fruit pauze. Dus… na de pauze nog even verder. Hieronder wat foto’s van het Vakken Vullen. Thuis kunnen de kinderen hier ook mee oefenen. Via deze link zijn de werkbladen te downloaden: https://maxcdn.gynzy.com/lessonplanattachments/vakkenvullen.pdf
Er zijn werkbladen t/m 6 met een gewone dobbelsteen, mocht u een tienkantige dobbelsteen in huis hebben, dan kunt u ook de werkbladen t/m 10 gebruiken. Uw kind kan u zelf vast uitleggen hoe het werkt.
Hieronder nog wat foto’s van het Vakken Vullen en de buiten gymles van vorige week waar we waterspelletjes hebben gedaan vanwege het warme weer.